• Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 09.06.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 31.10.2022

Krásná Morava

V dubnu 2022 pořádala Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, SU Opava, dva zážitkové zájezdy po krásách Moravy. Akce byly určeny pro studenty Slezské univerzity v Opavě Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. První zájezd byl zaměřen na poznávání krás města Olomouce a druhý byl určen jak pro milovníky sladkého, tak pro nadšence historie – součástí byla exkurze do Marlenky international, s.r.o. a návštěva historického centra Frýdku Místku.
  • David Jančar
  • cvazezivota
  • 07.04.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. Digitalizace cestovního ruchu

Jubilejní 10. ročník mezinárodní vědecké konference Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. Digitalizace cestovního ruchu se uskutečnil 30. 3. 2022 tentokráte na Vysoké škole hotelové a ekonomické v Praze.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 17.02.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 31.03.2022

Konference - DIGITALIZACE CESTOVNÍHO RUCHU

Jubilejní 10. ročník mezinárodní vědecké konference Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu zaměřený na téma DIGITALIZACE CESTOVNÍHO RUCHU Proběhne dne 30. března 2022 na Vysoké škole hotelové a ekonomické v Praze Využití různých typů informačních technologií a systémů v rámci řízení podniků a dalších organizací lázeňství, hotelnictví a turismu je dnes již samozřejmostí. Pokládané otázky se již tedy netýkají většinou toho, „zda-li“ a „kde“, ale především „jak“ a „s kým“, a to s ohledem na jejich maximální přínos ve smyslu zvyšování výkonnosti a konkurenceschopnosti jednotlivých subjektů. Vedoucí pracovníci zodpovědní například za marketing a prodej, za řízení lidských zdrojů, za finance, za provoz ubytovacích, stravovacích a dalších úseků dnes stojí před rozsáhlou nabídkou různých typů systémů a s nimi spojených služeb. Tyto systémy slouží k efektivnímu řízení organizace na základě principů business intelligence, případně competitive intellingece, a umožňují značné zjednodušení a automatizaci vybraných procesů. Konference umožní zodpovědět řadu otázek týkajících se právě relevance a způsobu využití moderních informačních technologií a systémů v podnicích a dalších organizacích lázeňství, hotelnictví a turismu, a také se zároveň pokusí položit další výzvy týkající se vyšší úspěšnosti implementace těchto technologií do podnikových procesů a dalšího rozvoje těchto technologií na straně jejich vývojářů a dodavatelů. DŮLEŽITÉ TERMÍNY • Registrace účastníků do 16. března 2022 • Zasílání abstraktů 14. února 2022 (prodlouženo do 28. 2. 2022) • Zaslání konferenčních příspěvků 16. března 2022
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 11.11.2021
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 20.02.2022

Animační program v praxi - ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V TĚLOCVIČNĚ Na Vyhlídce

Speedskating, Alpine skiing, Bobsleigh, Flor Hockey, Biathlon to vše absolvovali účastníci neoficiálních zimních Olympijských her OPF v rámci prakticky orientovaného předmětu ANIMAČNÍ PROGRAMY. SLÁVA VÍTĚZŮM neb poražených nebylo.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 02.11.2021
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 19.12.2021

Přednáška na téma gastronomie „starých Slovanů“ Přednášející :Mgr. Jiří Václavínek,

Ve středu 6. 10. 2021 se v profesním centru Na Vyhlídce uskutečnila odborná přednáška „ Den slovanské kuchyně“. Přednášku vedl Mgr. Jiří Václavínek, který se aktivně věnuje oživlé historii a téma starodávné gastronomie je jeho doménou. Na přednášce se studenti dozvěděli informace od samého počátku přípravy pokrmu až po servis a speciální úpravu. Jednalo se o staroslovanská jídla jako jsou kroupy, pučalka, jáhelník nebo ovesné placičky. Vše bylo připraveno ze surovin, jež mohli používat i staří Slované.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 02.11.2021
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 19.12.2021

Trendy v MIXOLOGII

Naši studenti měli možnost ve středu 27.10. vyslechnout přednášku o trendech v mixologii. Shlédli poutavou prezentaci pana Bc.Adama Navrátila, který studentům představil nejnovější trendy v mixologii, jakož i své zkušenosti z práce v zahraničí i v České republice. Základem v mixologii je v současnosti jednoduchost drinků, jako reakce na covidové restrikce. Pan Navrátil mistrně odprezentoval drinky jako například mochito, sex on the beach nebo v současnosti tolik oblíbeny drink gin s tonikem v moderním pojetí. Studenti měli v průběhu prezentace řadu dotazů.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 25.10.2021
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 17.12.2021

Přednáška na téma „ Brouci na talíři“ Přednášející : Ing. Škraňka Jan

Studenti se ve středu 20.10.2021 setkali v profesním centru Na Vyhlídce, aby se seznámili s jedním z trendů v oblasti gastronomie a výživy, a to potravinou budoucnosti hmyzem. Pan Ing. Jan Škraňka prezentoval nejčastěji používané druhy hmyzu pro lidskou spotřebu a uvedl legislativní požadavky pro přípravu těchto surovin. Studenti se mohli podívat i na přímou prezentaci úpravy sarančat, cvrčků, švábů a larev potemníka.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 21.10.2021
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 17.11.2021

ANIMAČNÍ PROGRAMY v praxi

Animační aktivity? CO TO JE? K ČEMU TO SLOUŽÍ A CO NÁM TO MŮŽE PŘINÉST?
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 21.10.2021
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 31.12.2021

Věk není překážkou

Zůstat pohybově aktivní je základní předpoklad zdraví a spokojenosti v životě. I přes mnohá neočekávaná omezení se do tělocvičen vrátili ti věrní. Jsme rádi, že "SPORTUJETE S OPF". Hodně zdaru a zábavy :-)