• Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 19.10.2023
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 31.01.2024

Tajemství přírodní stravy

Noc vědců 2023 se nesla v duchu slova Tajemství. Katedra si pro návštěvníky připravila nahlédnutí do tajů zdravé výživy. Klára Václavínková a Miroslava Kostková připravili ochutnávky zdravých pokrmů. Navštívil nás také Honza Škraňka a přiblížil divákům lahůdky z jedlého hmyzu. Akce se zdařila a všichni si pochutnali.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 05.10.2023
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 22.12.2023

Mezinárodní projket TRAIN e-HOTEL

Ve dnech 19.21.9. proběhlo v italském Lecce mezinárodní setkání ke katedrálnímu projektu E-hotel. ´Partneři projektu z 5 zemí (Slovensko, Lotyšsko, Maďarsko, Itálie a ČR) vyhodnotili 2. rok projektu a soustředili se hlavně na výsledky z oblasti interkulturní komunikace, informačních systémů a environmentálních záležitostí. Účastníci projektu se také věnovali dalším úkolům, které budou plněny ve 3. roce projektu.
  • David Jančar
  • cvazezivota
  • 18.09.2023
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 22.12.2023

Mezinárodní spolupráce katedry CVA OPF SU

Miroslava Kostková, odborný asistent Katedry cestovního ruchu a volnočasových aktivit se zúčastnila pléna mezinárodní vědecké konference k 70. výročí založení Univerzity of Food Technologies v bulharském Plovdivu dne 30.5.2023 a z rukou rektora partnerské Univerzity of Food Technologies Prof. Ing. Plamena Mollova Ph.D. ocenění za dlouholetou spolupráci a angažovanost v rozvoji partnerských vztahů a vědecké činnosti a předala dar děkana Obchodně podnikatelské fakulty Doc. Šperky k 70. výročí založení Univerzity. Současně předala pamětnou plaketu Univerzity of Food Technologies, kterou věnoval rektor UFT Prof. Mollov rektorovi SU OPF Doc. Gongolovi a děkanovi OPF Doc. Šperkovi.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 18.11.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 18.02.2023

Výjezdní zasedání katedry CVA - hotel Imperiál Ostrava

V pátek 11.11.2022 se uskutečnilo výjezdní zasedání katedry. Na programu zasedání byla porada katedry, oběd s degustačním menu v Imperial Hotel Ostrava a prohlídka Ostravy.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 18.11.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 06.03.2023

Animační programy v praxi

Praktické absolvování a příprava animačních programů jsou, jako již tradičně, pevnou součástí výuky katedry CVA. Podívešjte se jak to letos probíhá.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 04.11.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 31.12.2022

Pro zdravé tělo a zdravý duch

Krásná, sluncem zalitá praktické lekce programu University třetího věku ve specializaci na pohybovou hygienu. Tentokrát n ikoliv v tělocvičně ale okolo KARVINSKÉHO MOŘE.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 04.11.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 18.12.2022

Animační programy - Karviná 2022

Návštěva zvonice kostela Povýšení svatého Kříže, animace v parku B. Němcové a starých lázních Darkov. To byl obsah prakticky orientovaného semináře Animačních programů z podzimu 2022.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 03.10.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 31.12.2022

NOC VĚDCŮ 2022 na Katedře cestovního ruchu a volnočasových aktivit

Poslední zářijový den proběhla na SU OPF Karviná v objektu Na Vyhlídce celonárodní akce NOC VĚDCŮ 2022. Cílem bylo propagovat a přiblížit vědecké aktivity a vědu samotnou. Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit se podílela přednáškami na téma Molekulární gastronomie (prezetovanou Ing. M. Kostkovou, Ph.D.) a Super potraviny (prezetovanou Mgr. K. Václavínkovou). Závěrečnou tečkou byla praktická ukázka molekulární gastronomie Ing. P. Krupky, absolventa SU OPF, nyní provozního ředitele hotelu ENDEMIT Boutique Hotel & Spa. Návštěvnici viděli, jak se připravuje karotkový kaviár, espuma z kopru nebo speciální úpravu lososa. Pro milovníky sladkého bylo nabízeno marshmallow s příchutí růže. Součástí byla také ochutnávka obsahující pravé superpotraviny, k ochutnání lákaly placičky z pohanky, avokádová pěna nebo chia pudink. Veškeré připravené pokrmy lahodily nejen zraku, ale také chuti a čichu. Pohyb vnímaný a ovlivňovaný všemi smysly byl další prezentací katedry na tomto poli popularizace vědy. Zájemci si mohli vyzkoušet funkčnost svých smyslů, především zrakové kontroly pohybu a spojení OKO RUKA, dále kvalitu vestibulárního aparátu a proprioreceptivních čidel svalů a šlach. Návštěvníci odcházeli obohaceni novými poznatky. NOC VĚDCŮ tak naplnila své heslo, které pro letní rok znělo „Všemi smysly“.
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 29.09.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 31.12.2022

Výroční ceny Asociace hotelů a restaurací ČR pro rok 2022

Naše katedra byla nominována do kategorie Škola roku. Dle vyjádření poroty letošní soutěže: "Úroveň všech nominovaných škol byla v letošním ročníku velmi vysoká. Samotná nominace je velkým oceněním Vaší práce a vyjádřením poděkování za Váš přínos pro obor cestovního ruchu." Podprobnosti lze nalézt na: https://cenyahr.cz/predstaveni-kandidatu/
  • Jiří Helešic
  • cvazezivota
  • 05.09.2022
  • Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
  • Staženo dne 05.06.2023

Marketér roku - studnetská cena - Mladý delfín 2021

Výborné umístění našeho týmu v soutěži Jak úspěšně komunikovat problematiku udržitelného rozvoje v Česku.