Telefonní kontakty

01

+420 596 398 338

Místnost

01

A-A333

doc. Ing. Petra Růčková, Ph.D.

Email: ruckova@opf.slu.cz

Petra Růčková (1971) absolvovala navazující magisterský obor Národohospodářství (1994), doktorský obor Dějiny ekonomických učení (1999) a habilitovala se v oboru Podniková ekonomika a management (2017). Vyučuje předměty zaměřené na finance, finance podniku, finanční analýzu, finanční plánování a finanční řízení na všech stupních studia.

Na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné působí od roku 1994. Působila také na Filozofické fakultě v Opavě a na Vysoké škole podnikání. Výzkumné aktivity a spolupráce s praxí se odvíjí od vyučovaných předmětů, takže je výzkum v posledních letech zaměřen na oblast podnikových financí a corporate governance.

Je členkou vědecké rady Obchodně podnikatelské fakulty a členkou redakční rady Acta academica karviniensia.

Vybrané publikace


Petra Růčková (1971) graduated with a Master's degree in National Economy (1994), a PhD in History of Economic Studies (1999) and a Habilitation in Business Economics and Management (2017). She teaches courses focused on finance, corporate finance, financial analysis, financial planning and financial management at all levels of study.

She has been working at the School of Business Administration in Karviná since 1994. She has also worked at the Faculty of Philosophy and Science in Opava and at the University of Business. Research activities and cooperation with practice are based on the subjects taught, so that in recent years research has been focused on corporate finance and corporate governance.

She is a member of the Scientific Council of the Faculty of Business and Entrepreneurship and a member of the Editorial Board of Acta academica karviniensia.

Selected publications


Pracoviště

01

Katedra financí a účetnictví

docent

Obchodně podnikatelská fakulta

Katedra financí a účetnictví