Telefonní kontakty

01

+420 596 398 621

Místnost

01

A-A219

doc. Ing. Jana Janoušková, Ph.D.

Email: janouskova@opf.slu.cz

Jana Janoušková je absolventkou Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské Technické univerzity v Ostravě. Na VŠB-TU rovněž absolvovala doktorské studium v oboru Podniková ekonomika a management a v roce 2010 byla jmenována docentem. V současné době je garantem bakalářského profesního programu Finance a účetnictví. Vyučuje v předmětech, které jsou zaměřené na daně a daňovou politiku. Na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné působí od r. 1995.

Praktické zkušenosti získala z působení na ekonomickém oddělení v Třineckých železárnách, účasti ve Výboru pro audit a v představenstvu akciové společnosti. Podnikatelské aktivity jsou směřovány do oblasti účetnictví a daní.

Je členkou redakční rady a Akademické rady Akademie STING, o.p.s. v Brně. Několik let působila v Akademickém senátu Slezské univerzity Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Je členkou Vědecké rady OPF SU.

Výzkumnou činnost směřuje převážně do oblasti daní a mezinárodní daňové politiky.

Vybrané publikace


Jana Janoušková is a graduate of the Faculty of Economics of the VŠB – Technical University in Ostrava where she also finished her doctoral studies in Business Economics and Management. In 2010, she was appointed as an associate professor in Management. She is currently the guarantor of the bachelor study programme Finance and Accounting. She teaches courses focused on tax and tax policy. She has worked for the School of Business Administration in Karviná since 1995.

During her career she gained practical experience from working at economics department in the steelmaking company Třinecké železárny, in the audit committee and the board of directors of the joint-stock company. Her business activities are focused in the areas of accounting and taxation.

She is member of the editorial board and Academic board of the Academy of STING, o. p. s. in Brno. For several years she worked in the Academic Senate of the Silesian University, School of Business Administration in Karviná and she is also member of the School’s Scientific Council.

Her research activities are mainly in the field of tax and international tax policy.

Selected publications


Pracoviště

01

Katedra financí a účetnictví

docent

Obchodně podnikatelská fakulta

Katedra financí a účetnictví