Popularizačně edukačního workshopu spojeného se zážitkovou degustací na téma Rybí kuchyně – Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření se zúčastnili zájemci z řad studentů středních, vyšších odborných a vysokých škol, odborné a laické veřejnosti i zahraniční hosté. Účastníci workshopu se nejen dozvěděli jakou úlohu hrály ryby a rybí pokrmy v jídelníčku našich předků všech společenských vrstev a jaká pozornost jim byla věnována v kuchařských knihách, ale také si mohli vybrané vodní živočichy a u nás méně známé druhy mořských ryb „osahat“, sledovat jejich přípravu inspirovanou zejména recepty Jindřicha Vaňhy a Viléma Vrabce a na závěr hotové pokrmy také ochutnat.
Workshop se uskutečnil v Návštěvnickém centru U Vavřince a byl podpořen v rámci projektu HR Award Rozvoj VaV kapacit Slezské univerzity v Opavě; CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_054/0014696.