Dvoudenní kurz historické gastronomie

  • hlavní
  • 07.10.2025
Workshop pořádá Národní památkový ústav, FPF SU v Opavě a Milan Svoboda.
Vzácná příležitost získat zkušenosti s prací v plně funkční zámecké kuchyni z 50. let 18. století v historickém Českém Krumlově. Dva praktické kurzy experimentální historické gastronomie v nově zrestaurované barokní kuchyni ve dnech 7. a 8. října a 10. a 11. října 2025.

Získáte zkušenosti s pečením masa, drůbeže a ryb na mechanicky a ručně poháněných rožních, vařením na původních sporácích na dřevěné uhlí, pečením ozdobného dobového pečiva a přípravou historické zmrzliny s originálním vybavením. Vrcholem druhého dne workshopu bude podávání pokrmů s využitím nově zrestaurovaného Kouzelného stolu, který je plně prostřený vyzdvižen před zraky hostů ze spodního rokokové jídelny v horním patře Bellarie.

Kurzy vede známý irský historik jídla Ivan Day, jeho český kolegové Milan Svoboda, prof. Irena Korbelářová a další zkušení lektoři. Zvláštní poděkování patří Dr. Pavlu Slavkovi, kastelánovi státního hradu a zámku v Českém Krumlově.

Workshop pořádá Národní památkový ústav, Filosoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě @fpf_slezskauniverzita a Milan Svoboda.

*Workshop 7.–8. října se bude konat v češtině, workshop 10.–11. října v angličtině.

V případě zájmu kontaktujte prosím Milana Svobodu, info@milansvoboda.eu, @stul_obraz_sveta +420 774 211 752.

Další události

Všechny události