| Datum od | 10.10.2024 / 17:00 |
| Datum do | 10.10.2024 / 18:00 |
| Celodenní | Ne |
| Pro studenty | Ano |
| Pro veřejnost | Ano |
| Jen pro zvané | Ne |
Přednáška představí výběr z rukopisných receptářů, předchůdců sofistikovaných kuchařských knih, vztahujících se k dějinám domácího vaření i gastronomie napříč staletími a sociálními vrstvami. V centru zájmu budou rukopisy, které vznikly v českých zemích nebo ovlivnily podobu jejich kuchyně. Poukázáno bude na možnosti a limity jejich využívání pro poznání stravování našich předků a rekonstrukci historických a jídel a nápojů. Prezentované téma doplní ochutnávka vycházející z dobových receptářů.
Pro více informací a registraci klikněte zde.
ÚHV zve na přednášku.
Popularizace archeologie v muzejním prostředí. Lektor: Mgr. Zbyněk Moravec.
Všichni prváci historie a archeologie jsou vítáni!
Svatý Václav (1929); režie Jan S. Kolár
Přednáška s historičkou Památníku Terezín Mgr. Radanou Rutovou.
Týden Akademie věd ČR je vědecký festival, který zahrnuje přednášky, výstavy, akce na pracovištích, dokumentární filmy, workshopy a mnohé další…