Datum od | 11.02.2025 / 17:00 |
Datum do | 11.02.2025 / 18:00 |
Celodenní | Ne |
Pro studenty | Ano |
Pro veřejnost | Ano |
Jen pro zvané | Ne |
Ostravské muzeum, Masarykovo nám. 1, Ostrava
O měšťanském stravování můžeme uvažovat jako o fusion kuchyni. Města totiž představovala od svých počátků lokality absorbující a propojující regionální vlivy s méně obvyklými kulturními prvky původem odjinud. Platilo to rovněž o kulinární kultuře, zejména o měšťanské kuchyni. Postupně se vyvinula ve směsici jídel a nápojů, odrážející typické stravovací zvyky okolního venkova, možnosti dané produkcí potravinářských cechů, nabídku dovozového zboží i zprávy o novinkách v přípravě, chuti a konzumaci jídla. Významnou roli při prosazování kulinárních trendů sehrávaly měšťanské elity, které vždy toužily přiblížit se šlechtickým vzorům. Pojďme si měšťanskou kuchyni předmoderní doby představit se zapojením všech smyslů: slovem, obrazem i drobnou degustací.
Kapacita omezená, rezervujte si své místo na: duchonova@ostrmuz.cz
Vstupné: 150 Kč (základní) / 120 Kč (snížené)
Studenti Slezské univerzity zvou své nově přijaté spolužáky na třetí ročník Seznamováku SLU, který se uskuteční ve dnech 15. až 18. září 2025 v…
Slezská univerzita zve v rámci své spolupráce se Zoo Ostrava (nejen) všechny své studenty a zaměstnance k účasti na již šestém společném…