Datum od | 10.10.2024 / 17:00 |
Datum do | 10.10.2024 / 18:00 |
Celodenní | Ne |
Pro studenty | Ano |
Pro veřejnost | Ano |
Jen pro zvané | Ne |
Přednáška představí výběr z rukopisných receptářů, předchůdců sofistikovaných kuchařských knih, vztahujících se k dějinám domácího vaření i gastronomie napříč staletími a sociálními vrstvami. V centru zájmu budou rukopisy, které vznikly v českých zemích nebo ovlivnily podobu jejich kuchyně. Poukázáno bude na možnosti a limity jejich využívání pro poznání stravování našich předků a rekonstrukci historických a jídel a nápojů. Prezentované téma doplní ochutnávka vycházející z dobových receptářů.
Pro více informací a registraci klikněte zde.
ÚHV zve na přednášku.
Workshop pro studenty archeologie.
Zveme vás na další akci ze série setkávání s akademiky. Tentokrát se potkáme s prorektorem pro strategii a digitalizaci Kamilem Matulou, a to 16.…
Rektor a předsedkyně Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě si Vás dovolují pozvat na Akademický den konaný u příležitosti zahájení nového…
ÚHV zve na přednášku.
V budově Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě na ul. Hauerova 728/4 proběhnou imatrikulace studentů 1. ročníku bakalářských studijních programů…
Workshop pořádá Národní památkový ústav, FPF SU v Opavě a Milan Svoboda.
Regionální pobočka Sdružení historiků ČR v Opavě zve studenty historických oborů i všechny zájemce o minulost na filmové historické večery.
V budově Filozoficko-přírodovědecké fakultě v Opavě na ul. Hauerova 4 bude probíhat slavnostní vyřazení absolventů FPF.
Dům umění v Opavě, Pekařská 12.