Datum od | 10.10.2024 / 17:00 |
Datum do | 10.10.2024 / 18:00 |
Celodenní | Ne |
Pro studenty | Ano |
Pro veřejnost | Ano |
Jen pro zvané | Ne |
Přednáška představí výběr z rukopisných receptářů, předchůdců sofistikovaných kuchařských knih, vztahujících se k dějinám domácího vaření i gastronomie napříč staletími a sociálními vrstvami. V centru zájmu budou rukopisy, které vznikly v českých zemích nebo ovlivnily podobu jejich kuchyně. Poukázáno bude na možnosti a limity jejich využívání pro poznání stravování našich předků a rekonstrukci historických a jídel a nápojů. Prezentované téma doplní ochutnávka vycházející z dobových receptářů.
Pro více informací a registraci klikněte zde.
Srdečně Vás zveme na slavnostní promoci absolventů Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě, která se bude konat v Kinosále v prostorách…
Na opavském Festivalu Slunovrat se bude promítat film Sběratelé kratomu.
ÚBK zve do Městské knihovny Úpice na přednášku Hasana Zahiroviće o dojmech Josefa Čapka z uměleckého centra Paříže a jejím odrazu v tvorbě a životě…
Na Hauerově 4 budou probíhat obhajoby klauzurních prací studentů ÚFTaRT.
V brněnském kině Art proběhne projekce filmu s debatou.
Na Hauerově 4 budou probíhat obhajoby klauzurních prací studentů ÚFTaRT.
V pražském kině Atlas proběhne projekce filmu s debatou.