Datum od | 10.10.2024 / 17:00 |
Datum do | 10.10.2024 / 18:00 |
Celodenní | Ne |
Pro studenty | Ano |
Pro veřejnost | Ano |
Jen pro zvané | Ne |
Přednáška představí výběr z rukopisných receptářů, předchůdců sofistikovaných kuchařských knih, vztahujících se k dějinám domácího vaření i gastronomie napříč staletími a sociálními vrstvami. V centru zájmu budou rukopisy, které vznikly v českých zemích nebo ovlivnily podobu jejich kuchyně. Poukázáno bude na možnosti a limity jejich využívání pro poznání stravování našich předků a rekonstrukci historických a jídel a nápojů. Prezentované téma doplní ochutnávka vycházející z dobových receptářů.
Pro více informací a registraci klikněte zde.
Chystáte se na Colours of Ostrava 2025 nebo na jeho diskuzní fórum Meltingpot? My tam opět budeme také! Každý festivalový den od středy 16. 7. do…