Datum od | 10.10.2024 / 17:00 |
Datum do | 10.10.2024 / 18:00 |
Celodenní | Ne |
Pro studenty | Ano |
Pro veřejnost | Ano |
Jen pro zvané | Ne |
Přednáška představí výběr z rukopisných receptářů, předchůdců sofistikovaných kuchařských knih, vztahujících se k dějinám domácího vaření i gastronomie napříč staletími a sociálními vrstvami. V centru zájmu budou rukopisy, které vznikly v českých zemích nebo ovlivnily podobu jejich kuchyně. Poukázáno bude na možnosti a limity jejich využívání pro poznání stravování našich předků a rekonstrukci historických a jídel a nápojů. Prezentované téma doplní ochutnávka vycházející z dobových receptářů.
Pro více informací a registraci klikněte zde.
Chystáte se na Colours of Ostrava 2025 nebo na jeho diskuzní fórum Meltingpot? My tam opět budeme také! Každý festivalový den od středy 16. 7. do…
Srdečně Vás zveme na slavnostní promoci absolventů Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě, která se bude konat v Kinosále v prostorách…
Na opavském Festivalu Slunovrat se bude promítat film Sběratelé kratomu.
ÚBK zve do Městské knihovny Úpice na přednášku Hasana Zahiroviće o dojmech Josefa Čapka z uměleckého centra Paříže a jejím odrazu v tvorbě a životě…
Na Hauerově 4 budou probíhat obhajoby klauzurních prací studentů ÚFTaRT.
V brněnském kině Art proběhne projekce filmu s debatou.
Na Hauerově 4 budou probíhat obhajoby klauzurních prací studentů ÚFTaRT.
V pražském kině Atlas proběhne projekce filmu s debatou.