Datum od | 10.10.2024 / 17:00 |
Datum do | 10.10.2024 / 18:00 |
Celodenní | Ne |
Pro studenty | Ano |
Pro veřejnost | Ano |
Jen pro zvané | Ne |
Přednáška představí výběr z rukopisných receptářů, předchůdců sofistikovaných kuchařských knih, vztahujících se k dějinám domácího vaření i gastronomie napříč staletími a sociálními vrstvami. V centru zájmu budou rukopisy, které vznikly v českých zemích nebo ovlivnily podobu jejich kuchyně. Poukázáno bude na možnosti a limity jejich využívání pro poznání stravování našich předků a rekonstrukci historických a jídel a nápojů. Prezentované téma doplní ochutnávka vycházející z dobových receptářů.
Pro více informací a registraci klikněte zde.
Studenti Slezské univerzity zvou své nově přijaté spolužáky na třetí ročník Seznamováku SLU, který se uskuteční ve dnech 15. až 18. září 2025 v…
Chystáte se na Colours of Ostrava 2025 nebo na jeho diskuzní fórum Meltingpot? My tam opět budeme také! Každý festivalový den od středy 16. 7. do…