- Petr Janík
- ulgat
- 02.12.2018
- Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
- Staženo dne 02.02.2019
Slezská univerzita v Opavě, Ústav lázeňství, gastronomie a turismu, připravil pro své studenty v rámci projektu „Podpora rozvoje profesního vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě s přesahem do vzdělávání duálního“, gastronomické kurzy.
První kurz se konal 14. 11. 2018. a byl na téma "Základy italské kuchyně". Pod vedením lektorů SLU Mgr. Michala Adama a Mgr. Zdeňka Remeše si studenti vyzkoušeli přípravu mj. domácích těstovin, risotta, telecího masa či pravého italského pečiva.
Druhý kurz v rámci projektu MSK se v našem Gastrocentru konal 21. 11. 2018 na téma "Podzim v kuchyni". Studenti se spolu s vyučujícími na SŠHS a VOŠ v Opavě podíleli na přípravách menu, které zahrnovalo kachní rilettes, dýňové pyré, cizrnu s chillies, koriandrem, sýrem feta, cuketou a pečeným špekem, mořského vlka s kroupovým rizotem či kaštanový dort.