České akademické hry jsou exkluzivní pravidelnou multisportovní studentskou soutěží organizovanou Českou asociací univerzitního sportu vždy ve spolupráci s vybranou univerzitou. Hry jsou zároveň také množinou akademických mistrovství České republiky.

Letošní 21. ročník Českých akademický her bude hostí Univerzita Palackého v Olomouci a vysokoškolští sportovci tak po dvou letech zavítali zpátky do Olomouce. V hanácké metropoli v termínu 3.-7. září probíhají boje o titul Akademický mistr/mistyně v celkem 17 sportech. Mezi reprezentanty se objeví také účastníci akademických mistrovství světa, mezinárodních univerzitních mistrovství či světových univerziád.

Slezskou univerzitu v Opavě reprezentují:

  • Kristýna štefcová – dlouhodobá opora našeho projektu UNIS a výborná reprezentantka SU ve stolním tenise. Bronzová ve dvouhře žen a zlatá ve čtyřhře žen spolu s Gabrielou Štěpánovou z Ostravské univerzity.
  • Jana Fialová – lukostřelba. 4. místo v disciplíně – Hladký luk na 50m.
  • Michal Blinka – taktéž člen projektu UNIS a stipendista VSC Victoria. Po vítězném a nervy drásajícím semifinále s A. Stalzerem se musel sklonit ve finále před hrou Radka Skály z Masarykovy univerzity. Přesto v nabité konkurenci mužské dvouhry je to vynikající výsledek.
  • Jaromír Hendrych – kuželky

Všem účastníků děkujeme za reprezentaci a blahopřejeme k výsledkům.

Jura Helešic koordinátor projektu UNIS na SU v Opavě