Ing. Petr Pičman

Ing. Petr Pičman

Zakladatel a spolumajitel společnosti Commis Europe s.r.o.

Vystudovaný obor, součást SU, rok ukončení

Hotelnictví, FPF, 2013

Životní krédo, citát, myšlenka

Bez práce nejsou koláče.

Co Vám přineslo studium na součásti SU?

Mnoho zajímavých vědomostí, troufnu si říci určitou postupnou sečtělost, určité naleznutí vnitřní vůle a možnou dávku cílevědomosti. Dále mnoho skvělých zážitků a hlavně jednoho z nejlepších přátel, kterého v životě mám.

Na co nejraději vzpomínáte ze svého studentského života na součásti SU?

Na zkouškové období :-) :-) :-). Na celou komunitu Slezské univerzity v Opavě, nejen tu studentskou, ale obecně celou akademickou obec.

Váš největší úspěch v dosavadní kariéře?

Myslím, že jsem ještě žádného extrémního úspěchu nedosáhl. Ostatně to musí posoudit jiní než já. Osobně bych definoval jako úspěch to, že jsem měl tu čest narazit na velké profesionály v oboru, ze kterých se postupně stali moji velmi dobří a blízcí přátelé, čehož si moc vážím. Důležitou částí úspěchu je však to, že mi moji blízcí jsou velkou oporou a asi poslední dobou člověk přichází na to, že nejdůležitější je nakonec to, že já a moji nejbližší jsou všichni plně zdraví. To je patrně ten největší úspěch, který mi dovoluje každý den pracovat naplno.

Co byste chtěl vzkázat těm, kteří uvažují o studiu oboru, který jste na Slezské univerzitě v Opavě absolvoval?

Kombinujte studium s prací a zájmem o obor ve volném čase. A následně vyjeďte na zkušenou do zahraničí a to nejen např. ve formě programu ERASMUS. Dlouhodobější zahraniční pracovní i studijní zkušenost člověku pořádně otevře oči. Stačí být pracovitý a trpělivý a úspěch se brzy dostaví.

Sledujete současné dění na SU?

Samozřejmě :-)

Co Vás napadne jako první myšlenka při zmínce o SU?

Jedno z nejhezčích období mého života. Kdybych měl možnost, studium na Slezské univerzitě v Opavě bych si hned zopakoval.