Spolek Rett-Community pořádá již tradiční týdenní odlehčovací pobyt, na který hledá osobní asistentky a asistenty.


Termín pobytu: 27.7. - 3.8. 2019

Místo pobytu: Vyhlídka Blansko, Češkovice www.vyhlidka-blansko.cz

Jak pobyt probíhá?

Pobyt je koncipován jako aktivní a zároveň odpočinkový čas pro rodiče, kteří v průběhu celého roku pečují v domácím prostředí o své dcery s Rettovým syndromem (těžké kombinované postižení). Jezdí s námi celé rodiny – rodiče, dívky s Rettovým syndromem i jejich zdraví sourozenci. Na respitním pobytu mají rodiče možnost oddychnout si od celodenní péče a zapojit se do připravených aktivit nebo volný čas trávit dle svých představ. Pro dívky s Rettovým syndromem a jejich sourozence je připraven program (hry, soutěže atd.).

Jaká je náplň práce asistentů a asistentek?

Osobní asistentky a asistenti zajišťují v průběhu dopoledne, odpoledne a podvečera péči o dívky s Rettovým syndromem v rozsahu, který si konkrétně domluví s jednotlivými rodiči. Péče o každou dívku je velmi specifická a to podle věku, typu konkrétního postižení, zdravotních obtíží, soběstačnosti apod. Bližší informace budou poskytnuty v případě zájmu, včetně možnosti spojit se s rodiči ještě před pobytem.

Co asistentům a asistentkám nabízíme?

Asistentům a asistentkám v průběhu pobytu hradíme: ubytování, stravu a cestovné. Zároveň je jim po celou dobu k dispozici koordinátorka, která pomáhá zprostředkovat a usnadnit komunikaci s rodiči a je připravena zodpovídat jakékoliv dotazy kdykoliv a přímo na místě. Letos nabízíme i finanční odměnu 1.500,- Kč/za celý týden poskytování osobní asistence.

Vhodné (mimo jiné) i jako praxe pro studenty (získáte zkušenost s péčí o osobu s těžkým kombinovaným postižením, alternativní a augmentativní komunikací apod.). Vyrazit s námi ale může kdokoliv, kdo chce přispět dobré věci. Nabízíme „hodně práce za byt a stravu“, ale vše se odehrává ve velmi přátelské, rodinné a uvolněné atmosféře…navíc s vědomím, že přispějete dobré věci. Neváhejte a pojeďte s námi!

Bližší informace o Rettově syndromu, činnosti spolku Rett-Community a fotogalerii z již uskutečněných odlehčovacích pobytů naleznete na stránkách www.rett-cz.com (Kronika) . Informace o objektu a lokalitě, kde se pobyt odehrává, naleznete zde: www.vyhlidka-blansko.cz

V případě zájmu prosím kontaktujte koordinátorku pobytu, která vám poskytne bližší informace
Pro zobrazení kontaktního formuláře se přihlaste.

Kontakty

Mgr. Lenka Kohoutková
Koordinátorka pobytu
Pro zobrazení kontaktních informací se přihlaste.
Rett Community, z.s.
Adresa:
Klapálkova 2238/1,
14900, Praha
Česká republika
Vloženo dne 21.05.2019