Ing. Bc. Michal Motyčka, Ph.D.

Email: michal.motycka@fpf.slu.cz

Životopis

Vzdělání         

1992 - 97: Hotelová škola Opava – management Hotelnictví

1997 - 00: VOŠ a HŠ Opava – Rozvoj a řízení regionální turistiky (vyšší odborné studium

2003 - 06: Univerzita Hradec Králové – finanční management (bakalářské studium)

2006 - 08: Česká zemědělská univerzita – provozně ekonomická fakulta  (magisterské studium)   

2009 - 15: Česká zemědělská univerzita – provozně ekonomická fakulta (doktorandské studium)             

Kurzy: 1998 (5 měsíců) Letní kurz – Škola hotelového a turistického managementu v Churu, Švýcarsko   

1999 (1 měsíc) Kurz animátora v německém jazyce

2003 - 2004 STAR , YES I CAN, CRAFT trenér   

2007 - Beer Connosieur č. 324 (celá ČR)


Odborné stáže       

1993 červenec:            Restaurace Vesna, Opava – číšník

1994 červenec:            Restaurace Vesna, Opava – číšník

1995 červen:               Hotel Koruna ***, Opava – čísník

1995 červenec-srpen   Hotel Villa Voyta *****, Praha – číšník a barman

1996 červenec-srpen   Hotel Villa Voyta *****, Praha – číšník a barman

1997 červenec-srpen   Hotel Villa Voyta *****, Praha – číšník a barman

1999 květen-leden      CK Beta-tour, Praha – příprava produktů cestovní kanceláře, webdesign, tvorba katalogů, prodej, práce s PC a správa sítě

Odborné stáže v zahraničí

1995 září:                    Hotel Goldener Brunnen, Rakousko – číšník

1998 červen – říjen:    Hotel Randolins, St. Moritz, Švýcarsko – recepční a číšník

 

Profesní praxe

 leden 2000 –  leden 2001     CK Beta-tour, Praha – obchodní ředitel

příprava produktů cestovní kanceláře, webdesign, tvorba katalogů, prodej, práce s PC a správa sítě, marketingová činnost a

řízení obchodní politiky

 

leden 2001 –  srpen 2002        Hotel NICO ***, Špindlerův Mlýn – ředitel

vedení hotelu, účetnictví, obchodní a personální politika, průvodcování, tvorba WWW stránek

 

srpen 2002 –  říjen 2007       Radisson SAS Alcron hotel Praha – číšník, restaurant captain, restaurant supervisor, zástupce restaurant managera

kompletní agenda a administrativa související s provozem restaurace v hotelovém komplexu, servis jídel a vína, školení a

trénink zaměstnanců, tvorba motivačních programů, upselling trénink.

2002-2005       Presidental Award (best hotel in the chain)

2005                Five star Diamond Association

 

 září 2007 - dosud      Hotel a Terasa U Zlaté Studně – restaurant manager, food and beverage manager, provozní ředitel

 kompletní agenda a administrativa související s provozem restaurace a dalších oddělení v hotelovém komplexu, servis jídel a

vína, školení a trénink zaměstnanců, tvorba motivačních programů, upselling trénink, strategické a taktické plánování, sales

strategie, rozpočtování, tvorba zisku a efektivní práce s náklady.

                    

2007 – best hidden gem in the world (TripAdvisor)

2009 – best service in the world (TripAdvisor)

2010 – best hotel in the world (TripAdvisor)

2010 – 2. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant)

2011 – 1. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant)

2012 – 4. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant)

2013 – TOP10 nejlepší restaurace fine dinning v zemi (St. Pelegrino žebříček)

2014 – 9. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant)

2015 – 1. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant)

2015 – nejlepší restaurace v ČR (TripAdvisor)

2015 – TOP 25 nejlepší malý hotel na světě (TripAdvisor)

2016 – 3. Nejlepší malý hotel na světě (TripAdvisor)

2016 – 3. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant)

2016–  3. Nejlepší restaurace v ČR (TripAdvisor)

2017 – 2. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant)

2017 – TOP 10 nejúspěšnější hotel historicky (TripAdvisor)


leden 2018 –  dosud        Slezská univerzita v Opavě,  vědecký pracovník Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu, garant předmětu


Profesní praxe

V rámci podnikání v oboru poradenství a konzultace v hotelnictví a gastronomii jsem měl možnost školit, otevírat nebo restrukturalizovat následující podniky:

U tří růží – konzultant a ředitel pro otevření a zavedení podniku

Hostinec u Kosků – spolumajitel (otevření a provoz)

Vzděválání a školení v následujících hotelích : Hotel Grund – Mladé Buky, Hotel Augustian – Luhačovice, Hotel Miura – Čeladná, Hotel Bellevue – Český Krumlov, Hotel Lanterna – Velké Karlovice, Hotel Kateřina – Znojmo, restaurace Musta Koira, cukrárny Cacao

Dále organizaujeme s Pavlem Sapíkem degustační večeře na míru a také školy vaření. Večeře byly realizovány například v těchto podnicích: Penzion André – Velké Pavlovice, Vinařství Gala, Vinařství Kořínek a Trávníček, Vinařství Šlechtitelská stanice Velké Pavlovice, Penzion U Sapíků – Klokočná, Hotel Lanterna – Velké Karlovice, Hotel Kateřina – Znojmo.


Pracoviště

01

Ústav lázeňství, gastronomie a turismu

odborný asistent

Filozoficko-přírodovědecká fakulta

Ústav lázeňství, gastronomie a turismu

Telefonní kontakty

01

+420 553 684 575