Mgr. Alexandr Burda

Email: alexandr.burda@fpf.slu.cz

Kontaktní údaje:
Telefon: +420 553 684 146

Email: alexandr.burda@fpf.slu.cz

Adresa: Ústav lázeňství, gastronomie a turismu, Hradecká 17, 746 01 Opava.

Konzultační hodiny: každá středa od 11:25 do 12:10.

Odborné a vědecké zaměření: výuka odborných předmětů se zaměřením gastronomii, nápojovou kulturu a kvalitu restauračních  služeb.

Údaje o vzdělání na VŠ 

2009 – 2018    Slezská univerzita v Opavě, Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

                        Ústav historických věd. Dokotorský studijní program Historické vědy, 

                        obor: Historie se zaměřením na české a československé dějiny   

2003- 2007     Ostravská univerzita v Ostravě, Pedagogická fakulta, 

                        katedra technické a pracovní výuky, 

                       Učitelství odborných předmětů obchod a služby

Údaje o odborném působení od absolvování VŠ

2008 – 2018   Slezská univerzita v Opavě, Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, odborný asistent

2006 – 2016   Slezská univerzita v Opavě, Obchodně-podnikatelská fakulta Karviná, asistent 

2003 – 2017   Střední škola hotelnictví a služeb a VOŠ Opava, vyučující odborných předmětů

1996 – 2018   OSVČ poradenství v oblasti management v gastronomii, Hostinská činnost, nákup a prodej

1989 – 1996   vedoucí- provozní gastronomických provozů, velitel vojenské kuchyně, kuchař, barman,

                        vedoucí  obchodu s potravinami atd.  

Krátkodobý pobyt v zahraničí

2017 – Prešovská univerzita v Prešově, Slovensko, Pedagogická mobilita v programu Erasmus 

2017 – Univerzita Banja Luka, Bosna  

2016 -  Univerzity for information Science And Technology, Ohrid, Macedonia

2015-   Euro- Mediteranean University Slovinsko, Portorož 

2015 – Prešovská univerzita v Prešově, Slovensko, Pedagogická mobilita v programu Erasmus 

2014 – Manchester University of Manchester, Velká Británie 

2013-   Romanian – American University, Bucurest, Rumunsko

2013 – Mammaison hotel Pokrovka *****, Moskva, poradenská činnost červenec – srpen. 

2013 – Canakkale Onsekiz Mart University, Turecko, Pedagogická mobilita v programu Erasmus

Odborné aktivity vztahující se k tvůrčí, resp. vědecké a umělecké činnosti vysoké školy, která souvisí se studijním programem

2013-2018     Zavedení hodnocení systému kvality služeb v pohostinství metodou mystery shopping:

                       Zadavatelé hejtman MsK, MAS v Moravskoslezském kraji.  

2013-2018      Organizace společenských akcí s významnými osobnostmi: dva gastronomické večery

                        s Jiřím Menzlem (2017), Dny Kanady v MsK (2017), Raut pro prezidenta Miloše 

                        Zemana (2016), banket pro knížete Hanse Adama II. Von Lichtenstein (2015), 

                        Dva zážitkové večery se Zdeňkem Pohlreichem (2014), banket pro prezidenta 

                        Václava Klause (2013) 

 2013-2018     Organizace mezinárodních kuchařských workshopů s účastí odborných VŠ ze zemí 

                       Srbsko, Maďarsko, Ukrajina, Slovensko, Makedonie, Lotyšsko.  

                        Maďarsko,Ukrajina, Česká republika, Bulharsko, Rumunsko.  

2013 -  2018   Organizace akce propagující region Opavské Slezsko:Týden Slezské kuchyně

                        Propagace regionální gastronomie Opavského Slezska v rámci hlavního programu  

                        festivalu Garden Food festival Ostrava, Otvírání turistické sezóny v Opavském Slezsku

2013 – 2018   Organizace akcí zaměřených na propagaci moravských vín:  Opavský vinný trh, 

                        Opavská vinná stezka, Burčáková stezka. Exkurze do vinařství, Degustace, 

2013 - 2018   Organizace komerční činnosti Gastrocentra Opava – catering, zážitková gastronomie

                       se specializací na regionální a mezinárodní kuchyni, entomofágii, slow food, enogastronomii atd.

2013- 2018    Organizace a realizace odborných kurzů: baristů, sommeliérů, barmanů, kuchařů, U3V při SLU Opava.

                        Edukační program pro Anima Viva příspěvková organizace. 

2014 -2018    Edukativní programy pro Národní památkový ústav: Zámek Hradec nad Moravicí, okr.

                     Opava a Státní hrad a zámek Bečov nad Teplou. 

2013 -2014    Organizace reprezentačních plesů Olomouckého kraje, zadavatel hejtman OK              

Informace o spolupráci s praxí vztahující se ke studijnímu programu

Úvod do gastronomie, Gastronomické praktikum: Lektorská činnost - Mammaison hotel *****Moskva, Aphrodite resort ***** Rajecké Teplice,  Hotel Lanterna****Velké Karlovice, Horal**** Velké Karlovice, Soláň****Velké Karlovice,  Ambra****Luhačovice, Pohoda ****Luhačovice, Iberia ****Opava, Centrum Slezská Harta***Rázová, Hotel Koruna***Opava, SD Resort Karlovice, Cfé Evžen Opava atd.  

Zážitková gastronomie I.: Lektorská činnost – školící agentura Profima Zlín, Státní zemědělský intervenční fond, Národní památkový ústav Státní zámek Bečov, zámek Hradec nad Moravicí, Místní akční skupiny v MSK  – Opavsko, Hlučínsko, Poodří, Jablůnkovsko, Lašsko a Podbeskydí. 

Úvod do nápojové kultury, Barman, Barista, Sommeliér: Pravidelná lektorská činnost v oblasti práce sommeliera velkoobchod s víny firma OSTRAWINA, Ostrava. Pravidelná lektorská činnost v oblasti práce baristy, velkoobchod kávou Gorizziana, Pavel Kokoř, Opava.Pravidelná lektorská činnost v oblasti práce barmana, Barmani Zlín, Orel – Navrátil, Zlín Pravidelná lektorská činnost v oblasti nealkoholických nápojů, Vitaminátor s.r.o., p. Soška, Sosnová a SD Resort, Karlovice.

Podnikání v oboru: Organizace akcí pro veřejnost - Destinační management Opavské Slezsko, Kancelář primátora města Opavy, Informační centrum Opava.





Pracoviště

01

Ústav lázeňství, gastronomie a turismu

asistent

Filozoficko-přírodovědecká fakulta

Ústav lázeňství, gastronomie a turismu

Telefonní kontakty

01

+420 553 684 146