Workshop a přednáška „Moderní trendy světové kuchyně“ s šéfkuchařem Pavlem Sapíkem

  • Daniel Martínek
  • 05.10.2020
Studenti a pracovníci Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu FPF v Opavě měli ve dnech 23. a 24. září 2020 jedinečnou možnost zúčastnit se přednášky a workshopu na téma „Moderní trendy světové kuchyně“.

Obě akce vedl Pavel Sapík, šéfkuchař působící v pražské restauraci Terasa U Zlaté studně, který v sezoně 2001/2002 získal ocenění Kuchař roku a byl také klíčovým členem národního kulinářského týmu. Jeho největším úspěchem je zlatá medaile z kuchařské olympiády v Singapuru. Během přednášky seznámil posluchače s aktuálními trendy v gastronomii a podělil se o své zkušenosti ze zahraničních stáží, které během své profesní kariéry absolvoval. 

Workshop se uskutečnil v prostorách Návštěvnického centra U Vavřince v areálu na Hradecké ulici. Ve středu a ve čtvrtek tak měli studenti i akademičtí pracovníci výjimečnou možnost vyzkoušet si přípravu pokrmů podle receptů mistra svého oboru, který nejprve pokrmy a jejich přípravu (s využitím moderních technologií a postupů) popsal a následně dokázal do přípravy zapojit všechny účastníky. 


Workshop se uskutečnil v rámci projektu „Zvýšení kvality vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě ve vazbě na potřeby Moravskoslezského kraje reg. č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_058/0010238 a je spolufinancován Evropskou unií